Hives Áron

EduBase társalapítója, dizájnért és fejlesztésekért felelős.

A Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium általános tagozata után jelenleg a Budapesti Műszaki Egyetemen végzi tanulmányait mérnök informatikus szakon. Már elég korán felkeltette figyelmét az informatika és a programozás. Mivel szereti a kihívásokat és az új dolgokat, rengeteg időt fordít iskolán kívüli projektekre, ezzel is gyűjtve a tapasztalatokat és a tudást. Ezek eredménye többek között a www.checkgame.info online tanulási játékplatform, ahol a felhasználók játszva sajátíthatják el a feltöltött tananyagokat, vagy a 4hub.fazekas.hu munkaközösségi portálrendszer, mely elősegíti a Fazekasban a tanár-diák interakciót és kommunikációt.
A tanulás és a kreatív alkotás mellett szeret tanítani is. Úgy gondolja, hogy létezhet egy új, kialakuló félben lévő tanulási-oktatási forma, mely kiaknázza a modern technológia (elsősorban az internet) nyújtotta lehetőségeket. Mindezek motiválták, hogy belevágjon társaival az EduBase kialakításába.

Horváth Dániel

EduBase társalapítója, videós anyagokért felelős.

A Fővárosi Fazekas Mihály Gimnáziumban végzett általános tagozaton. Ennek ellenére szinte csak a matematika és fizika érdekelte. Ezekből viszont szívesen segített másoknak is, és talán ezért is szeret mind a mai napig magyarázni és oktatni, az eddigi visszajelzések alapján úgy tűnik sikeresen.
Gyerekként mindig is benne volt a "hogyan?" és "miért?", mikor a mindennapi életünk szerves részeit alkotó bonyolult szerkezetekkel találkozott. Valószínűleg innen eredeztethető a gépészet iránti érdeklődése is, azonban szereti a dolgokat, eseményeket egészében átlátni. Mivel ez túlmutatott már a gépészeten, a lehetőségeit felmérve a mechatronikai mérnökségre esett a választása.
Már tapasztalta, hogy rengeteg akadállyal kell majd szembenéznie a sok hasonló érdeklődésű társának az egyetemi vagy akár a középiskolai matematikával kapcsolatban. Azonban szinte mindennek ez képezi az elméleti alapját, így a mérnöki és gazdasági tevékenység megértésének folyamatában az nélkülözhetetlen. Ezért kezdett bele ezen videók készítésébe is, hisz szerinte így tudja legkönnyebben segíteni a fejlődését a matematikát tanulóknak.
https://static.edubase.hu/media/skin/loading-ring-button.svghttps://static.edubase.hu/media/skin/select-focus.pnghttps://static.edubase.hu/media/skin/disabled-focus.pnghttps://static.edubase.hu/media/skin/datetime-focus.png